У Фінляндії та Швеції громадян готують до війни та криз
У Фінляндії та Швеції громадян готують до війни та криз

У Фінляндії та Швеції громадян готують до війни та криз

Людям роздадуть довідники, де буде міститися інформація про необхідні домашні запаси на випадок непередбачених обставин.

Фінляндія та Швеція мають намір оновити рекомендації для своїх громадян на випадок війни чи інших криз. Про це у суботу, 12 жовтня, пише фінське видання .

Вказується, що оновлені брошури почнуть роздавати у Швеції після 18 листопада. Тоді ж в двох країнах запрацюють спеціальні сайти, де можна буде знайти необхідну інформацію про війну, цивільну оборону, евакуацію, самозахист. Окремий розділ буде присвячено психічній стійкості в кризових ситуаціях: як підготуватися до них так, “щоб зберегти свою здатність функціонувати і допомагати сусідам, а також як зміцнити дух спільноти”.

Також у рекомендаціях буде міститися інформація про харчові запаси: що купити і як зберігати продовольство. Зокрема, у Швеції рекомендують своїм жителям мати тижневий запас їжі, у Фінляндії – не менше ніж на три дні.  

Видання нагадує, що Швеція опублікувала першу подібну брошуру для громадян під час Другої світової війни. Після цього подібні брошури перевидавалися час від часу, поки не були визнані непотрібними.

Фінський довідник буде доступний тільки в інтернеті, його розмістять на порталі Suomi.fi.

 



Источник материала
loader