Держава вже два роки не платить ГЕС на Черкащині
Держава вже два роки не платить ГЕС на Черкащині

Держава вже два роки не платить ГЕС на Черкащині

Джерело

У Черкаській області припинили роботу одразу три малі ГЕС. Всі вони змушені піти на такий крок через відсутність коштів від держави другий рік поспіль.

Йдеться про гідроелектростанції  на річках Гнилий та Гірський Тікич. Гроші мають надходити за електроенергію, поставлену в загальнодержавну мережу.

«Гідроелектростанції Юрпільска, Кривоколінська на Гірському Тікичі та Лисянська на Гнилому не виробляють електроенергії… За два роки держава так і не заплатила нам за поставлену енергію. Працювати й далі собі на збиток ми не можемо», – заявив заступник директора ТОВ «Гідроресурс-К» Михайло Атаманюк.

Керівництво змушене припинити виробництво електроенергії. Також це вдарить по робочих місцях – довелось розрахувати більшу частину колективу.

Не більше позитиву розповідає Олег Ціпов’яз, директор трьох малих гідроелектростанцій на Гнилому та Гірському Тікичах. Шеф об’єктів компанії «Новосвіт» поки що не має планів припиняти виробництво електроенергії, але держава за неї розраховується вкрай погано.

Ще декілька гідроелектростанцій у області лишаються в неробочому стані. Найбільш вигідним об’єктом, з точки зору потужності, є Буцька ГЕС – одна з найбільш старих в Україні, збудована у 1929 році. Втім, все одно її сили поки що не застосовуються.

Название источника
Дзвін
Ссылка на материал
https://dzvin.media/news/derzhava-ne-povertaye-koshty-na-cherkashhyni-prypynyayut-robotu-mali-ges/
Теги по теме
Украина энергетика
Источник материала
loader