Бронеавтомобіль Cockerill iX – висувний бойовий модуль та швидкість до 200 км/год
Бронеавтомобіль Cockerill iX – висувний бойовий модуль та швидкість до 200 км/год

Бронеавтомобіль Cockerill iX – висувний бойовий модуль та швидкість до 200 км/год

Цей бронеавтомобіль від бельгійського виробника John Cockerill Defence є високомобільним транспортним засобом з високою вогневою міццю. Це щось подібне до боліда для «Дакара», призначення якого не змагатися на ралі-рейдах, а боротися з ворожими цілями. Машина називається iX, де “i” означає “interceptor” (“перехоплювач”), а “Х” – модульну систему озброєння.

Cockerill iX – має балістичний захист Level 2, а протимінний – Level 3 по STANAG 4569. Екіпаж складається всього з двох осіб – водія та стрілка. Відмінною особливістю є запатентована конструкція висувного бойового модуля – з кутом установки -10/+60 град.

Бронеавтомобіль Cockerill iX – висувний бойовий модуль та швидкість до 200 км/год - Фото 1

Останній може мати різне озброєння. Це 25-мм або 30-мм автоматична гармата з боєкомплектом 120 снарядів, а також 7,62-мм або 12,7 мм кулемет (600 та 400 набоїв). Можуть встановлюватися від двох до чотирьох ПТУР або до семи напрямних до ракет типу LAV.

Бронеавтомобіль Cockerill iX – висувний бойовий модуль та швидкість до 200 км/год - Фото 2

Оптико-електронна система наведення дозволяє виявляти цілі на відстані до 16,8 км, зокрема через тепловізор – на 13,5 км. Cockerill iX використовує передові технології збирання та обробки інформації, у тому числі за допомогою штучного інтелекту. Роботу стрілка полегшує інтелектуальний шолом. У свою чергу сама машина має підвищену малопомітність завдяки не тільки висувному бойовому модулю, але й використанню адаптивного камуфляжу та інфрачервоної сигнатури.

Бронеавтомобіль Cockerill iX – висувний бойовий модуль та швидкість до 200 км/год - Фото 3

Cockerill iX рухається гібридною силовою установкою потужністю до 800 к. с. Запас ходу під час руху на ДВС становить 600 км, а виключно на електротязі – 30 км. А тепер про швидкісні показники, які можуть досягати 200 км/год по шосе і 160 км/год на піщаній місцевості.

Источник материала
loader
loader