Зеленський зустрівся з Папою Римським
Зеленський зустрівся з Папою Римським

Зеленський зустрівся з Папою Римським

Президент Володимир Зеленський в ході візиту до Ватикану в п'ятницю зустрівся з Папою Римським Франциском.

Про це повідомляє ANSA, передає Укрінформ.

Зазначається, що переговори між понтифіком та Президентом Зеленським тривали 35 хвилин, з 9:45 до 10:20.

Після приватної бесіди в Sala della Biblioteca і представлення української делегації Папа Римський вручив Зеленському бронзовий барельєф із зображенням квітки, що розпускається, і написом «Мир – це тендітна квітка».

Зеленський подарував понтифіку картину, написану олією, на якій зображена «Різанина в Бучі. Історія Марічки», пише італійське інформагентство.

Папа Франциск також передав Зеленському своє послання до цьогорічного Всесвітнього дня миру, томи папських документів, книгу про Statio Orbis від 27 березня 2020 року та збірник «Переслідувані за правду: українські греко-католики за залізною завісою».

Після зустрічі з понтифіком український президент та його делегація вирушили до Державного секретаріату на переговори.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вранці у п’ятницю прибув до Ватикану, де має зустрітися із Папою Римським Франциском.

Український лідер втретє здійснює візит до Ватикану – до цього він зустрічався із Папою Римським 8 лютого 2020 року та 13 травня 2023 року. Також Президент і понтифік бачилися 14 червня під час двосторонньої зустрічі на 50-му саміті країн G7 у Борго-Егнації, регіон Апулія.

Фото: ANSA/EPA

Источник материала
loader