Урожайність на нижча, ніж торік: скільки вже зібрали зерна на Вінниччині
Урожайність на нижча, ніж торік: скільки вже зібрали зерна на Вінниччині

Урожайність на нижча, ніж торік: скільки вже зібрали зерна на Вінниччині

Вінницькі аграрії станом на 11 жовтня зібрали 2,8 млн тонн збіжжя.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.

«За оперативними даними, станом на 11 жовтня по всіх категоріях господарств зернові та зернобобові культури зібрано на 74% площ. Намолочено понад 2,8 млн тонн зерна», - повідомили в ОВА.

У відомстві зазначили, що наразі зафіксована середня врожайність зернових та зернобобових становить 52 ц/га проти 64,4 ц/га на відповідну дату минулого року.

Продовжується збирання кукурудзи на зерно. ЇЇ зібрано на 36% площ при середній урожайності 55,8 ц/га. Врожайність цієї культури суттєо поступається торішній, яка становила 82,1 ц/га.

Завершено збирання соняшнику та сої. Середня врожайність соняшнику становить 25,4 ц/га, що менше від минулорічної на 5,9 ц/га, сої - 23,6 ц/га, що на рівні минулорічного показника.

В ОВА також повідомили, що аграрії Вінниччини станом на 11 жовтня посіяли озимі зернові на 65% прогнозованих площ.

Зокрема, озиму пшеницю посіяли на площі 193 тис. га, озимий ячмінь - на 16 тис. га, озиме жито – на 1,5 тис. га.

Окрім того, 100 тис. га засіяно озимим ріпаком.

Загалом на Вінниччині прогнозована площа озимих культур під урожай 2025 року залишається на рівні цьогорічних показників і становить 426 тис. га, у тому числі озимих зернових – 326 тис. га, озимого ріпаку – 100 тис. га.

Як повідомлялось, в Україні станом на 8 жовтня аграрії засіяли вже 3,8 млн га озимих культур. Озимі зернові сіють у всіх областях, загалом засіяно вже майже 2,9 млн га. Озимого ріпаку посіяно 986,4 тис. га.

Источник материала
loader
loader