Унікальний сорт цукрової кукурудзи з України завойовує поля всього світу
Унікальний сорт цукрової кукурудзи з України завойовує поля всього світу

Унікальний сорт цукрової кукурудзи з України завойовує поля всього світу

Минуло небагато часу відтоді, як вінницькі селекціонери з компанії «Мнагор» презентували світу патріотичну солодку кукурудзу «Український Біколор». Кожнісінький качан цієї жовто-блакитної кукурудзи підкреслює нашу національну ідентичність, оскільки поєднує кольори українського стягу. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Тепер вінничани створили новий, не менш патріотичний сорт, – кукурудзу, яка поєднує на одному качані одразу три, а то й більше кольорів. Цей сорт отримав назву «Вишиванка», і за досить короткий час став справжньою сенсацією не тільки серед фермерів України, а й за кордоном.

10

“Наш новий сорт, цукрова кукурудза «Вишиванка» – це абсолютний прорив в українському овочівництві! Особливість «Українського Біколору» в тому, що він має два кольори: синій і жовтий. «Вишиванка» має ще багатшу гаму кольорів. На одному качані така кукурудза може мати крім жовтих і блакитних ще й червоні, фіолетові і навіть зелені зернини”, – зазначив засновник і власник насіннєвої компанії «Мнагор», відомий український селекціонер Михайло Нагорняк.

Цей сорт більш ранній, у порівнянні з «Українським Біколором». Він має надзвичайно високу врожайність, завдяки стійкості до хвороб та шкідників. До того ж «Вишиванка» надзвичайно стійка до посухи. Цього року було дуже спекотне і посушливе літо, але «Вишиванка», не зважаючи на це, зберегла всі свої якості та вродила щедро.

Додаткова перевага сорту – швидке дозрівання: вже через 73-75 днів після всходів можна збирати перші качани кольорової української кукурудзи.

«Вишиванка» дає справді щедрий урожай соковитих, цукристих качанів, які мають неперевершений смак.  Солодкі, ніжні зерна просто «тануть» у роті. І це не перебільшення. «Вишиванку» навіть не обов’язково варити – вона смакує добре і у сирому вигляді.

До речі «Вишиванка» ще й ідеальна кукурудза для консервування. Завдяки суперсолодкому зерну вона чудово зберігає свій смак та аромат після заморозки та консервації. А кольорові зерна зроблять її ще більш привабливою на святковому столі.

“Ми вже отримали передзамовлення за цей сорт з Молдови, Польщі, Узбекистану, Таджикистану і навіть з Німеччини. Підтвердили своє бажання купувати насіння і чимало українських фірм. Минулого року у нас було менше гектара «Українського Біколору» і лише за один рік ми збільшили площу до трьох з половиною гектарів. Якщо наша українська кукурудза з синьо-жовтими зерном буде популярна в всьому світі, гадаю, що трьох гектарів буде малувато. Наша кукурудза є на всіх континентах. Ми відправляли зразки насіння навіть в Австралію”, – розповів Нагорняк.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader