У видавництві Vivat вийде роман «Уроки грецької» Нобелівської лауреатки Хан Канг
У видавництві Vivat вийде роман «Уроки грецької» Нобелівської лауреатки Хан Канг

У видавництві Vivat вийде роман «Уроки грецької» Нобелівської лауреатки Хан Канг

Уже скоро роман «Уроки грецької» вийде у видавництві Vivat, зараз триває редагування

У видавництві Vivat вийде роман «Уроки грецької» цьогорічної Нобелівської лауреатки з літератури Хан Канг. Про це повідомила гендиректорка видавництва Юлія Орлова у фейсбуці.

За її словами, Нобелівська премія з літератури — одна з найпрестижніших відзнак, яку щорічно присуджують письменникам за видатний внесок у літературу.

«Що цікаво, чимало нобелівських лауреатів уже перекладені українською і займають важливе місце на полицях наших книгарень»,— зауважила Орлова.

Українські читачі мають можливість знайомитися з такими видатними авторами, як Ольга Токарчук, Орхан Памук та багато інших, підкреслила вона.

«Хоча Україна поки не має свого лауреата в літературі, ми маємо видатних митців, які, безумовно, заслуговували на таку честь. Зокрема Василь Стус і Микола Бажан, Іван Франко, Олесь Гончар, Іван Багряний та багато інших були номінованими на цю премію. Проте не склалося з різних причин. Вірю, що Нобелівська премія з літератури для України ще попереду», — зазначила Орлова.

Вона додала, що уже скоро роман «Уроки грецької» вийде у видавництві Vivat, зараз триває редагування.

«Плануємо видати навесні 2025 року. Ближче до виходу книжки напишу, чому ми звернули на неї увагу, а поки скажу, що це історія двох людей, які зійшлися разом у момент страждання і болю. Чоловік, який втрачає зір, зустрічається із жінкою, яка втратила мову», — додала Орлова.

Фото: Юлія Орлова/Фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader