У РФ учасник війни в Україні вбив жінку в присутності їхньої доньки - ЗМІ
У РФ учасник війни в Україні вбив жінку в присутності їхньої доньки - ЗМІ

У РФ учасник війни в Україні вбив жінку в присутності їхньої доньки - ЗМІ

У Росії Совєтський районний суд Астрахані засудив до дев'яти з половиною років колонії суворого режиму учасника війни в Україні Івана Полуніна, якого обвинуватили у вбивстві матері їхньої 13-річної дочки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона.

Вирок Полуніну ухвалили ще в липні, але тоді подробиці справи були невідомі. Текст рішення суду з'явився пізніше. У документі йдеться про те, що 41-річний Полунін брав участь у війні проти України з квітня 2023 року. На фронт він вирушив із колонії, де відбув великий термін за «наркотичною» статтею. Під час бойових дій чоловік отримав контузію. На початку 2024 року він повернувся до рідного села Сасиколі в Астраханській області.

Після повернення з війни Полунін вирішив ближче спілкуватися з дочкою, яку не бачив від народження, оскільки всі ці роки був ув'язненим. Мати дівчинки виступила проти. За словами 48-річної жінки, чоловік погрожував їй.

Попри протести матері, Полунін почав приїжджати до дочки, а в середині лютого забрав її в Сасиколі, щоб познайомити зі своїми батьками. Пізніше чоловік повернув дитину додому. Там дорослі почали розмовляти про «прожите життя» і посварилися.

Під час сварки Полунін кілька разів ударив жінку кухонним ножем, а потім накрив тіло пледом. Дочка в цей час перебувала в сусідній кімнаті, після вбивства чоловік відвіз її до готелю і сказав, що мати «поїхала до Америки». Під час засідань суду дівчинка сказала, що бачила матір, яка лежала на підлозі, а також чула звуки ударів, крики та хрип жінки.

У день вбивства Полунін повернувся до квартири й розчленував жінку, а частини тіла сховав біля магазину неподалік і викинув у бак для сміття. Наступного ранку чоловіка затримали за скаргою таксиста, що його підвозив.

Полунін визнав провину. У суді він запевняв, що жінка спровокувала його, бо під час сварки ображала учасників війни та Володимира Путіна, говорила про своїх родичів в Україні та що російські військові «вбивають її рідних». Чоловік, за його словами, переконував її в тому, що армія Росії «захищає батьківщину від агресії Заходу».

Свідки у справі розповіли, що після повернення з фронту Полунін майже не знімав військову форму і багато говорив про «жахливі події на «СВО». Він також згадував, що знає, як правильно стукнути людину, щоб убити.

Експертиза визнала Полуніна осудним, а суд визнав його участь у війні як пом'якшувальну обставину.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні жителя села Єрмаківське Красноярського краю, який раніше воював проти України в складі ПВК "Вагнер", засудили до 19 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у вбивстві своєї колишньої подруги та її матері.

Загалом за два з половиною роки повномасштабної війни від рук тих, хто повернувся з війни, у Росії загинуло понад 500 осіб. Приблизно стільки ж людей отримали важкі каліцтва.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Россия Убийство
Источник материала
loader