У Києві показали цікаві пожежні автомобілі
У Києві показали цікаві пожежні автомобілі

У Києві показали цікаві пожежні автомобілі

Рятувальники Солом’янського, Печерського та Шевченківського районів Києва провели тренування у низці навчальних закладів столиці. Учні та викладачі мали змогу побачити справжніх пожежників, дізнатися, як правильно діяти у разі надзвичайних ситуацій, відпрацювали евакуацію з будівлі та загасили умовну пожежу.

У ході навчань було продемонстровано різноманітну аварійно-рятувальну техніку. Особливо варто відзначити досить цікавий пожежний автогідропідйомник PP27-2 на шасі Tatra 815 (6х6) з винесеною вперед низько розташованою кабіною.

У Києві показали цікаві пожежні автомобілі - Фото 1

Надбудова виготовлена ​​підприємством Slovacke strojirny a.s. (SUB Brod) та модернізована компанією Sieme Policka. Висота підйому становить 27 м, максимальний виліт – 15 м, вантажопідйомність кошика – 360 кг. На стрілі встановлено кранову лебідку вантажопідйомністю 1000 кг. Габаритна довжина машини – 12,5 м, а висота – 3,56 м.

У Києві показали цікаві пожежні автомобілі - Фото 2

Другий досить рідкісний у нас автомобіль-«вогнеборець» – пожежна автодрабина Magirus, що відрізняється низько розташованою кабіною напівкапотного компонування. За свою форму машина отримала назву “качконіс”. Головна її перевага була менша габаритна висота в транспортному положенні – всього 2,85 м, для порівняння у автодрабин зі звичайною кабіною – вона 3,2/3,3 м. Ця модель, на шасі 256 М12, почала серійно випускатися в 1980 році й стала піонером серед автодрабин з винесеною вперед кабіною. Цю ідею невдовзі перейняли й інші відомі виробники пожежної техніки.

Источник материала
loader
loader