Співробітник ДБР і його родина купили майна на 35 млн – розслідування
Співробітник ДБР і його родина купили майна на 35 млн – розслідування

Співробітник ДБР і його родина купили майна на 35 млн – розслідування


Подружжя Говорущаків та подружжя Вʼялих протягом 2020-2024 року придбало нерухомості та автівок на 35 млн гривень.


Посадовець Державного бюро розслідувань Олександр Говорущак з дружино, яка також працює в ДБР, та ріднею придбали протягом п’яти років будинків, квартир та автівок на 35 мільйонів гривень. Про це в розслідуванні проєкту Слідство.Інфо
 
Говорущак очолює у ДБР відділ, який займається розслідуванням злочинів правоохоронців та суддів. Його дружина Катерина Говорущак підбирає кадри і організовує навчання у відомстві.
 
Зазначається, що в 2023 році Катерина Говорущак придбала земельну ділянку та новозбудований будинок у передмісті Києва – у Петропавлівській Борщагівці. Згідно з декларацією посадовця, будинок площею 165 кв. метрів придбали за 1,45 мільйона гривень, а земельну ділянку – за 3 мільйони гривень.
 
За словами сусідів, подружжя ДБРівців переїхало у будинок приблизно місяць тому.
 
Майже ідентичний будинок з ремонтом прямо поруч із помешканням посадовця коштує 350 тисяч доларів, або ж 14,5 мільйона гривень, що значно дорожче, аніж придбаний родиною Говорущаків. Лише земля під будинком як у посадовця коштує 6 мільйонів гривень.
Співробітник ДБР і його родина купили майна на 35 млн – розслідування - Фото 1
 Будинок родини Говорущаків
 
Батьки Катерини Говорущак – Людмила та Костянтин В’ялі у лютому 2024 року стали власниками будинку та земельної ділянки неподалік від доньки. Будинок у майже 155 кв. метрів разом із земельною ділянкою обійшовся подружжю у 7 мільйонів гривень.

Починаючи з 2020 року батьки Катерини Говорущак придбали два паркомісця у новобудовах, дві двокімнатні квартири по 69 кв. метрів – теж у новобудовах та нежитлові приміщення. Разом це майно, за підрахунками журналістів, може коштувати 8,5 мільйонів гривень.

 
Також починаючи з 2020 року родина В’ялих стала власниками авітвок – Toyota Land Cruiser 2020 року, Mercedes-Benz ML350 2011 року.
 
Журналісти встановили, що діяльність Вʼялого повʼязана з шахтами та металургійними підприємствами Донбасу, однак з весни 2022 року він, схоже, не працює.
 
За підрахунками журналістів, загалом подружжя Говорущаків та подружжя Вʼялих протягом 2020-2024 року придбало нерухомості та автівок на 35 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, міністр ааграрної політики та продовольства Віталій Коваль живе в Києві в квартирі тещі вартістю 18 млн гривень.

Заробив на черешні: депутат купив квартиру в центрі Києва за $200 тисяч



Теги по теме
авто расследование
Источник материала
loader