СБУ повідомила про підозру «черговій» окупаційної поліції Ізюма
СБУ повідомила про підозру «черговій» окупаційної поліції Ізюма

СБУ повідомила про підозру «черговій» окупаційної поліції Ізюма

Співробітники Служби безпеки зібрали доказову базу на чергову ворожу поплічницю. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Правоохоронці виявили «співробітницю народної міліції», яка пішла на співпрацю з ворогом під час тимчасової окупації міста Ізюм.

На початку серпня 2022 року 38-річну жінку призначили на посаду «помічника оперативного чергового чергової частини відділення поліції № 2 управління внутрішніх справ» в окупаційній адміністрації.

Щоб влаштуватись до незаконного правоохоронного органу жінка виконала всі необхідні для цього дії, а саме: пройшла співбесіду та здійснила оформлення документів, необхідних для зайняття посади.

На цій посаді зловмисниця забезпечувала контрольно-пропускний режим на вході до будівлі зазначеного органу та допомагала так званому «оперативному черговому». Окрім цього, жінка приймала та розглядала усні заяви від місцевих жителів, а також вела облік явки своїх земляків, які начебто порушували встановлений агресором правопорядок.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

За такий злочин їй загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Источник материала
loader