Непомітно руйнує черепицю: як очистити дах від моху
Непомітно руйнує черепицю: як очистити дах від моху

Непомітно руйнує черепицю: як очистити дах від моху

Як повідомляє House Digest, щороку очищаючи дах від сміття та моху, ви можете запобігти ймовірним пошкодженням. Як це зробити, розповідаємо далі.

Як очистити дах від моху

Якщо ви не помічаєте жодного моху на даху чи бачите лише кілька невеликих кущиків, не думайте, що нічого не варто робити, – мох може розвинутися непомітно під черепицею та пустити коріння. Зазвичай він процвітає в тінистих, вологих місцях, тому, якщо на вашому даху накопичується листя чи інше сміття, ви теж у зоні ризику.

Коли мох поширюється, він видаляє захисні олії з черепиці, роблячи її більш вразливою до пошкоджень. Зрештою це може навіть зруйнувати черепицю або спричинити її підйом, а також призвести до можливого гниття деревини на даху, розвитку цвілі та проблем із комахами.

Щоб не допустити таких проблем, очищайте дах раз на рік. Ніколи не робіть це мийною машиною високого тиску, жорсткими щітками чи хімікатами. Навіть якщо вам потрібно видалити мох з даху під час його очищення, ці методи можуть пошкодити черепицю.

Замість цього використовуйте насадку пульверизатор на звичайному садовому шлангу та очисний розчин з 25 – 75% відбілювача, залежно від того, наскільки брудний дах. Нанесіть шар рідини на дах шлангом, зачекайте приблизно 15 – 20 хвилин, а потім змийте.

Крім того, не забувайте прибирати з даху сміття, зокрема опале листя та гілки, й очищувати водостоки. Разом з тим обріжте дерева, які утворюють надмірний затінок над дахом, та, як запобіжний захід, можете спробувати встановити на ньому металеву сітку, яка окислюватиметься і зробить поверхню непридатною для моху.

Источник материала
loader
loader