На Рівненщині визначили кращих літераторів року
На Рівненщині визначили кращих літераторів року

На Рівненщині визначили кращих літераторів року

На Рівненщині визначили кращих літераторів 2024 року - це поет Сергій Рачинець та поетеса Неоніла Диб'як, вони розділять обласну літературну премію імені Світочів, яка становить 25 тисяч гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська ОДА.

«На Рівненщині визначили кращих літераторів року. У Рівненській ОДА відбулося засідання обласного комітету з присвоєння обласної літературної премії імені Світочів у 2024 році. Серед семи кандидатур, за результатами таємного голосування, обрали двох переможців – поета Сергія Рачинця та поетесу Неонілу Диб'як», - ідеться у повідомленні.

Як розповіла начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк, знадобилося два тури голосування, щоб остаточно визначитися з переможцями. За результатами таємного голосування перемогли Сергій Рачинець із книгами«Чорне сонце», «Вибір» й «Вигнанці» та Неоніла Диб'як – «Іносказання трав».

«Двоє кандидатів достойні перемоги, адже тривалий час ведуть активну культурно-просвітницьку діяльність», - каже Романюк.

Як нагадали в ОДА, обласна літературна премія імені Світочів присвоюється за плідну творчу і культурно-просвітницьку діяльність щорічно. Премію, яка становить 25 тисяч гривень, двоє переможців розділять між собою порівну.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині визначили кращого літератора 2023 року, серед семи кандидатур, за результатами таємного голосування, обрали переможця – поета Миколу Тимчака.

Источник материала
loader
loader