На окупованих територіях Кремль використовує своїх попів для «виховання» школярів
На окупованих територіях Кремль використовує своїх попів для «виховання» школярів

На окупованих територіях Кремль використовує своїх попів для «виховання» школярів

Росія має намір активніше залучати священиків підконтрольної Кремлю церкви до освітнього процесу для «духовно-морального виховання» молоді на тимчасово окупованих українських територіях. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Звичайно, що насправді так звані священнослужителі будуть пропагувати так званий «русскій мір», а саме покірність царю й насаджувати російську пропаганду лицемірства й брехні. Також саме на церков покладена основна функція антизахідної риторики», – йдеться в повідомленні Центру нацспротиву.

На даний момент керівництво підконтрольної церкви отримало завдання розробити комплекс занять і призначити відповідальних за їхнє проведення. Після цього концепцію планують надіслати до департаментів освіти в окупаційних адміністраціях.

Центр національного спротиву підкреслює, що в умовах, коли ворог використовує школи для руйнування самосвідомості цілого покоління, на батьків покладається більша відповідальність за виховання дітей.

«Закликаємо більше проводити освітніх лекцій власним дітям та плекати в них найкраще в противагу російській риториці війни й рабства», – підкреслили в Центрі національного спротиву.

До слова, Центр національного спротиву повідомляє про критичну ситуацію з медичним обслуговуванням цивільного населення на тимчасово окупованих територіях сходу України. Згідно з інформацією, місцеві лікарні масово відмовляються приймати громадян для надання медичної допомоги.

Источник материала
loader