На фронті від початку доби - 78 зіткнень, 19 боїв ще тривають
На фронті від початку доби - 78 зіткнень, 19 боїв ще тривають

На фронті від початку доби - 78 зіткнень, 19 боїв ще тривають

На фронті від початку доби відбулося 78 бойових зіткнень, найбільша активність російських військ спостерігається на Покровському та Курахівському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 п'ятниці, 11 жовтня.

"Від початку доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Найбільша активність окупантів спостерігається на Покровському і Курахівському напрямках. Наші захисники зупиняють ворога, тримають рубежі та руйнують плани росіян", - йдеться в повідомленні. За даними Генштабу, протягом доби від терористичних атак ворога постраждала низка населених пунктів Сумської області. Артилерійських обстрілів противник завдав по Улановому, Кучерівці, Марчихиній Буді, Голубівці, Студенку; під ударами авіації опинились Юр’єве, Рівне, Річки, Яструбине, Рибці, Кисла Дубина, Степне, Ободи.

Також, за наявною інформацією, противник завдав вісім авіаційних ударів по території Курської області, застосувавши десять КАБів. На Куп’янському напрямку ворог протягом дня намагався просунутися до українських позицій в районах Петропавлівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової та Піщаного. Чотири атаки противника ще тривають. Загалом на напрямку зафіксовано вісім боєзіткнень.

Агресор збільшив кількість атак до восьми на Лиманському напрямку. Відбулися бойові дії поблизу Греківки, Макіївки, Новосадового, Невського та Білогорівки. Два боєзіткнення тривають.

На Сіверському напрямку росіяни наступальних дій не проводили, проте завдали авіаудару керованою авіаційною бомбою в районі Ясногорівки.

На Краматорському напрямку Сили оборони продовжують відбивати дві атаки окупантів біля Калинівки та Часового Яру. Поблизу Іванівського та Ступочок чотири ворожих атаки вже зупинено.

На Торецькому напрямку війська РФ шість разів атакували в районі Торецька. Відбито чотири атаки, ще точиться два бої. Противник скинув два КАБи на Краматорськ.

Висока активність ворога зберігається на Покровському напрямку. 13 разів за сьогодні тут розпочиналися зіткнення різної інтенсивності. Наразі триває бій у районі Селидового. Поблизу Миролюбівки, Мирнограда та Лисівки відбито 12 атак.

Складна ситуація залишається на Курахівському напрямку. Поблизу Новоселидівки, Максимільянівки, Костянтинівки, Катеринівки, Антонівки та Водяного відбито чотирнадцять штурмів, також триває ще один бій поблизу Катеринівки.

На Времівському напрямку агресор, за підтримки авіації, десять разів атакував неподалік Богоявленки, Золотої Ниви, Новодарівки, Левадного, Рівнополя та Ольгівського, наразі ще триває сім боєзіткнень.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках активних дій окупантів за сьогодні не відмічено. Противник завдає авіаційних ударів та веде артилерійські обстріли по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Придніпровському напрямку захисниками відбито два штурми ворога.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті минулої доби, 10 жовтня, було зафіксовано 169 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками.

Фото: Генштаб ЗСУ 

Теги по теме
война Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader