На фронті минулої доби сталося 169 боєзіткнень
На фронті минулої доби сталося 169 боєзіткнень

На фронті минулої доби сталося 169 боєзіткнень

На фронті минулої доби, 10 жовтня, було зафіксовано 169 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 п'ятниці, 11 жовтня.

Вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах шість ракетних ударів, застосувавши 17 ракет, 71 авіаційний удар (114 КАБів), здійснили 4672 обстріли, понад 180 з них - із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФзавдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Голишівське, Річки, Куп’янськ-Вузловий, Подоли, Козача Лопань, Алісівка, Гоптівка, Ямпіль, Лиман, Торське, Сіверськ, Катеринівка, Костянтинівка, Торецьк, Олександропіль, Гришине, Богоявленка, Максимівка, Розлив, Велика Новосілка й Запоріжжя.

За минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали вісім ударів по районах зосередження росіян, уразили два пункти управління, артилерійську систему, вертоліт і базу ПММ.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут сталося п’ять бойових зіткнень в районі Вовчанська і Тихого.

На Куп’янському напрямку було 14 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Синьківки, Лозової, Колісниківки і Степової Новоселівки.

На Лиманському напрямку українські війська відбивали 30 російських штурмових дій у районах Дружелюбівки, Греківки, Площанки, Невського, Макіївки, Новосадового, Торського та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки поблизу Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили сім спроб армії РФ прорвати оборону в районах Оріхово-Василівки, Часового Яру і Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив вісім атак, зусилля зосереджував у районах Торецька і Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 24 атаки. Основні зусилля ворог зосередив у районах Селидового, Крутого Яру, Променя, Лисівки, Миролюбівки і Калинового.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новоселидівки, Кремінної Балки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки й Антонівки. Загалом російські війська 24 рази намагались прорвати оборону.

На Времівському напрямку загарбники здійснили 11 атак у напрямку Богоявленки.

На Оріхівському напрямку ворог двічі без успіху атакував позиції українських підрозділів поблизу Малої Токмачки й Роботиного.

На Придніпровському напрямку втрат позицій та територій не допущено. Українські воїни успішно відбили п’ять атак російських загарбників.

На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна обстановка без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, зі своєї території активно застосовують авіацію, здійснюють обстріли прикордонних населених пунктів.

Триває операція Сил оборони України в Курській області.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 11 жовтня 2024 року становлять близько 666 тисяч 340 осіб, зокрема 1140 осіб - за минулу добу.

Фото: Генштаб

Источник материала
loader
loader