Майже 70% військових, які проходять ВЛК, записуються на медогляди дистанційно - Казмірчук
Майже 70% військових, які проходять ВЛК, записуються на медогляди дистанційно - Казмірчук

Майже 70% військових, які проходять ВЛК, записуються на медогляди дистанційно - Казмірчук

Командування Медичних сил спільними зусиллями з Міноборони і Генштабом ЗСУ досягло достатньо революційних змін у питанні цифровізації. Зокрема, на сьогодні майже 70% військових, які проходять ВЛК, дистанційно записуються на медогляди.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук.

«Була проведена достатньо велика робота з начальниками медичних служб військових підрозділів. І їм було надано право запису військовослужбовців прямо в військовій частині на проходження або військово-лікарської експертизи, або ж планового огляду в лікувальних закладах. На сьогоднішній день ми говоримо про те, що майже 70% військовослужбовців, які проходять військово-лікарську комісію або медичне обстеження, записуються на прийом дистанційно. Мова зараз йде про ВЛК», - повідомив Казмірчук.

Крім того, за словами командувача, на сьогоднішні створена сітка медичної інформаційної системи в ЗСУ.

«Ми ставимо дуже амбітні плани - до кінця цього року впровадити її на 100% в наших закладах. На сьогоднішній день в усіх закладах Медичних сил розгорнуті електронні інформаційні системи, і ми створили близько 2000 робочих місць в наших закладах. Про що йде мова? Це дві тисячі фахівців, які вносять в електронному вигляді всі відомості про військовослужбовця», - пояснив Казмірчук.

За його словами, відтепер, маючи електронний ключ, фахівець вносить дані лабораторних, рентгенівських та інших досліджень не від руки нерозбірливим почерком, а в електронному вигляді.

Ще один плюс згаданої системи полягає в тому, що є можливість сформувати свідоцтво про хворобу на основі тих діагнозів, які вже попередньо зібрано і відображено у системі.

«Наприклад, раніше військовослужбовець пройшов ВЛК і, за результатами обстеження, потребує відпустки за хворобою, раніше йому потрібно було виписатися з лікувального закладу з виписним епікризом, їхати в військову частину, писати рапорт. На сьогоднішній день у всіх підрозділах Збройних сил існує електронний документообіг, він називається СЕДО (система електронного документообігу – ред.). Тобто в день виписки у військову частину надходить довідка про те, що військовослужбовець виписаний. І автоматично сповіщається про те, що військовослужбовцю, наприклад, надана відпустка за станом здоров'я. Таким чином військовослужбовець їде в відпустку, не повертаючись в частину», - пояснив Казмірчук.

Він також наголосив, що на сьогодні робиться все можливе, аби інформаційна система, яка функціонує в медичній службі Збройних сил України, була повністю сумісна з медичною інформаційною системою охорони здоров'я. Окрім того, є необхідність розгорнути МІС ЗС України у медичних підрозділах для спрощення процедури документообігу за медичним напрямком на усіх етапах медичної евакуації.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня Міністерство оборони затвердило обсяги надання домедичної допомоги для різних рівнів підготовки військовослужбовців і співробітників Сил оборони та безпеки держави.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Медицина
Источник материала
loader
loader