Китай запустив на орбіту третій супутник для надання інтернет-послуг
Китай запустив на орбіту третій супутник для надання інтернет-послуг

Китай запустив на орбіту третій супутник для надання інтернет-послуг

Китай увечері 10 жовтня запустив у космос новий високоорбітальний супутник для надання інтернет-послуг.

Про це повідомляє CGTN, передає Укрінформ.

На навколоземну орбіту космічний апарат вивела ракета-носій «Чанчжен-3Б» (Long March-3B), що стартувала з космодрому Січан у південно-західній провінції Сичуань о 21:50 за місцевим часом (16:50 за Києвом).

Це третій супутникстворюваного Китаєм високоорбітального угруповання для надання інтернет-послуг.

Відео: CCTV

Назва космічних апаратів у повідомленні не вказується, проте йдеться про супутник Zhihui Tianwang (Smart SkyNet) майбутньої космічної глобальної інтернет-мережі SkyNet.

Перший апарат цієї серії Zhihui Tianwang-01 Китай запустив у космос у травні і загалом планує вивести на навколоземну орбіту до 32 супутників.

Висота базування угруповання SkyNet становить 20 тис. км, або в 40 разів вище за апарати Starlink, що дозволяє супутникам зберігати постійну позицію над Землею, покривати велику територію і підтримувати стабільну швидку передачу даних.

Зазначена місія стала 538-м польотом рідкопаливних триступеневих ракет-носіїв серії Long March, здатних вивести на навколоземну орбіту до 1 тонни корисного вантажу.

Як повідомляв Укрінформ, ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX запустила у космос місію Hera для Європейського космічного агентства (ESA).

Фото: CGTN

Теги по теме
Китай Космос Интернет
Источник материала
loader
loader