Як реформований Пузир Карпенка-Карого українську землю від російських загарбників захищав
Як реформований Пузир Карпенка-Карого українську землю від російських загарбників захищав

Як реформований Пузир Карпенка-Карого українську землю від російських загарбників захищав

На 1+1 Україна виходить художній фільм «Хазяїн. На своїй землі» — продовження телесеріалу «Хазяїн»

Коли 2021-го року «Основа Фільм Продакш» перемогли в конкурсі PITCHUA3 з концепцією серіалу «Хазяїн», автори цієї сучасної адаптації п’єси Івана Карпенка-Карого і гадки не мали, що двома роками пізніше зніматимуть її продовження, яке розгортатиметься вже під час російської окупації. Утім історія Терентія Пузира–власника великого агробізнесу, який, за сюжетом серіалу, в результаті земельної реформи втратив позицію місцевого царька-рішалова, отримала продовження. Звісно, краще б приводу для такого «сіквела» не сталося.  

Як реформований Пузир Карпенка-Карого українську землю від російських загарбників захищав - Фото 1

Події телефільму розгортаються наприкінці лютого 2022-го року, коли в село Пузира заходять росіяни і намагаються з’ясувати, хто тут той «головний», з ким можна про все домовитись. Вони швидко розуміють, що найзаможніший маєток у Терентія Пузира (роль якого знову зіграв Богдан Бенюк) і роблять йому пропозицію, від якої немає варіанту відмовитись. Громада односельців, які і раніше вважали його корупціонером, який прагнув до влади, готові тепер плювати в слід машині, на якій росіяни возять Пузира селом. Історія про нову сувору реальність, де селяни мусять дати собі раду, як жити, коли друзі можуть виявитись ворогами–це новий художній телефільм «Хазяїн. На своїй землі». Це історія про незламність українців та важкі рішення - пристосовуватися в надії на власне виживання чи діяти заради порятунку всієї громади? Хто ж, врешті решт, на цій землі справжній хазяїн?

Якщо ви забули, у серіалі «Хазяїн», який вийшов 2022-го року, в адаптації 100-річної п’єси українського класика автори зобразили протистояння двох світів: великого місцевого землевласника, виразного вихідця з пострадянської епохи й буремних 90-х, який побудував свою імперію за допомогою корупційних схем, та дрібних землевласників, які прагнуть жити за законом і відповідально ставитися до своєї землі. Серіал доступний на YouTube каналі «Основа Фільм Продакшн».

Як реформований Пузир Карпенка-Карого українську землю від російських загарбників захищав - Фото 2

Як і в серіалі, у фільмі «Хазяїн. На своїй землі», разом із Богданом Бенюком знялись Ольга Сумська, Віктор Жданов, Валентина Сергеєва, Катерина Алексєєва, Ілля Пономаренко.

Фільм і серіал було створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Дивіться вже 13 жовтня «Хазяїн 2. На своїй землі» на 1+1 Україна та на платформі Київстар ТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
украинское кино
Источник материала
loader