Фундація Олени Зеленської відновила стадіон у Гостомелі
Фундація Олени Зеленської відновила стадіон у Гостомелі

Фундація Олени Зеленської відновила стадіон у Гостомелі

Напередодні Дня міста-героя Гостомеля Київської області перша леді України разом із командою Фундації Олени Зеленської відвідали відновлений гостомельський центральний стадіон, який постраждав під час захоплення російськими військами у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Реконструкцію об’єкта провела фундація завдяки підтримці футбольного клубу «Баварія» (Мюнхен) і Баварської промислової асоціації за сприяння Посольства України в Німеччині.

На стадіоні облаштували два нових мініполя, зовнішнє освітлення, замінили електронне табло та покрівлю трибуни, відремонтували роздягальні й тренерську.

Фундація Олени Зеленської відновила стадіон у Гостомелі - Фото 1

«Сьогодні в деокупованому місті проживає понад 6200 дітей, зокрема ВПО. Тому створити простір для їхнього розвитку було для нашої команди вкрай важливо. Я рада, що нам вдалося відремонтувати цей стадіон. Сподіваюся, він стане місцем появи нових команд і майбутніх зірок футболу», – наголосила дружина Президента.

Фундація Олени Зеленської відновила стадіон у Гостомелі - Фото 2

Під час ремонту на трибуні також намалювали мурал. Це робота українських художників – братів Сергія та Віталія Грехів (Feros & Dilkone).

«Ми хотіли наповнити життя дітей Гостомеля яскравими барвами. Але це також мало бути сучасне та кольорове рішення. Тому ми хотіли залучити справді творчих митців, які створюють подібні арти для молоді», – додала директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.

Серед елементів муралу – малюнки гравців дитячої футбольної команди «Фенікс». Під час візиту до Гостомеля команда Фундації познайомилася із цією командою, до складу якої входять майже 70 футболістів.

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента Олена Зеленська закликала українців дбати про ментальне здоров’я.

Фото: ОП

Источник материала
loader
loader