Як удари ЗСУ по складах боєприпасів у Росії впливають на поле бою - аналіз ISW
Як удари ЗСУ по складах боєприпасів у Росії впливають на поле бою - аналіз ISW

Як удари ЗСУ по складах боєприпасів у Росії впливають на поле бою - аналіз ISW

Удари Сил оборони по об’єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції на всій території бойових дій в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти ISW нагадали, що 9 і 10 жовтня українські військові нанесли удари по складу безпілотників типу Shahed у Краснодарському краї та складу боєприпасів у Республіці Адигея.

«Російські війська покладаються на безпілотники Shahed для нанесення ударів як по прифронтових, так і по тилових українських населених пунктах і містах та витрачають близько 10 тисяч артилерійських снарядів на день по прифронтових українських позиціях», – йдеться у зведенні.

Аналітики також зауважили, що у вересні українська армія завдала ударів по складах боєприпасівбіля Октябрського і Торопця у Тверській області та Тихорецька у Краснодарському краї, тоді як 8 жовтня вони атакували російську базу зберігання ракет і боєприпасів у Карачеві Брянської області. Це призвело до знищення десятків будівель для зберігання боєприпасів, залізничних вагонів та, ймовірно, значної кількості боєприпасів, ракет і безпілотників.

На думку експертів Інституту, хоча вплив одного удару навряд чи суттєво вплине на військові зусилля Росії, повторні удари по складах боєприпасів на території Росії можуть змусити російське військове командування реорганізувати і розосередити системи підтримки і логістики в тилових районах Росії, щоб пом'якшити наслідки таких ударів за рахунок масової оптимізації російської логістики, яка використовується для підтримки війни в Україні.

В ISW зауважили, що своєчасне зняття обмежень на використання західних систем і подальший розвиток власного потенціалу України із нанесення ударів на великі відстані можуть дозволити українській армії ефективніше використовувати такі вразливі місця РФ до того, як Москва вдасться до контрзаходів.

«Українські удари по об’єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції на всьому театрі бойових дій в Україні, якщо українські війська матимуть матеріальну базу, можливості і дозвіл на проведення масштабної кампанії ударів по об’єктах логістики і підтримки на території РФ», – підсумували в ISW.

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня Сили оборони України вразили базу зберігання БПЛА "Шахед" у Краснодарському краї Росії.

За наявною інформацією, там зберігалося близько 400 ударних дронів. За результатами об’єктивного контролю, зафіксовано точне влучання в ціль. На території об’єкту спостерігалася вторинна детонація.

10 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив ураження Силами оборони аеродрому «Ханская» в Республіці Адигея РФ.

Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader