«Згуртовані громади»: Маківська громада зібрала понад 2500 т помідор
«Згуртовані громади»: Маківська громада зібрала понад 2500 т помідор

«Згуртовані громади»: Маківська громада зібрала понад 2500 т помідор

У Михайлівському старостинському окрузі Маківської сільської громади, що на  Хмельниччині, зібрали понад 2500 т помідор.

Насіння овочів від компаній Enza Zaden та Syngenta мешканці громади отримували цієї весни в межах проєкту «Згуртовані громади», яку реалізовує Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.

Загалом насіння роздали понад 50 сім’ям. Серед тих, кому вдалось виростити добрий врожай, – ті, хто змушений був покинути через війну свої домівки і переїхати в більш безпечні місця, подалі від бойових дій, зокрема у Маківську громаду.

Для вирощення розсади людям віддали теплиці колишньої школи. А вже з отриманої розсади на земельних ділянках вирощували помідори. 

Як розповіла староста Михайлівського старостинського округу Маківської сільської ТГ Лариса Вікторівна Кернична, врожай помідорів був дуже добрим.

«Люди дуже хвалили насіння, його навіть фітофтори не брали. Нічого не гнило, врожаї добрі і досі збираємо. Зрештою така допомога була дуже важлива для нас, особливо для тих, хто переїхав до нас з інших громад. В умовах війни, коли кожна допомога важлива, коли ціни зросли, отримати насіння, а потім такий врожай – справжня радість», – поділилась вона. 

Whatsapp Image 2024 10 08 At 12.40.50 768x1024

Проєкт “Згуртовані громади” – це допомога, спрямована на підтримку стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.


Перегляди: 0
Источник материала
loader