З підконтрольної Україною території Донеччини евакуювали вже 1,1 мільйона цивільних
З підконтрольної Україною території Донеччини евакуювали вже 1,1 мільйона цивільних

З підконтрольної Україною території Донеччини евакуювали вже 1,1 мільйона цивільних

З території Донецької області, яка на теперішній час залишається під контролем української влади, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну було евакуйовано 1,161 млн цивільних. Залишається зараз близько 335 тис. осіб.

Про це на онлайн-брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

«За час евакуації з території Донецької області, яка на теперішній час контролюється українською владою, було вивезено близько 1 млн 161 тис. населення. З них 185,5 тис. дітей і близько 46 тис. осіб з інвалідністю», - сказав Петлін.

Він зазначив, що жителі Донеччини з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну евакуювалися за допомогою органів влади усіх рівнів, добровольчих формувань, волонтерів, а також самостійно.

«І на теперішній час на підконтрольній українській владі території Донецької області залишається близько 335 тис. осіб», - констатував Петлін. Він додав, що евакуація проводиться щодня.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація цивільного населення. У багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.

Теги по теме
война Дети
Источник материала
loader
loader