Верховний Суд заборонив забудову Свидовця - активісти
Верховний Суд заборонив забудову Свидовця - активісти

Верховний Суд заборонив забудову Свидовця - активісти

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу і визнав незаконими спроби будівництва курорту на гірському хребті Свидовець.

Про це повідомляє у Фейсбуці спільнота Free Svydovets, передає Укрінформ.

«Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу захисників Свидовця: попереднє незаконне рішення Восьмого адміністративного суду, а з ним і рішення Рахівської та Тячівської райдержадміністрацій щодо затвердження детального плану території курорту «Свидовець» скасоване», - йдеться в повідомленні.

За словами активістів, це рішення є остаточним. Воно означає, що детальний план території, за яким дозволялося забудувати Свидовець, недійсний і подальші дії для забудови на основі скасованого ДПТ неможливі.

Як повідомлялося, у 2023 році в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів схвалили клопотання про створення заказника «Вільний Свидовець». На території проєктованого заказника виявлено щонайменше 122 види раритетних судинних рослин. Особливістю території є старовікові ліси та праліси.

На Свидовецькому хребтіу Карпатах забудовники планували створити три гірськолижні курорти: «Свидовець», «Турбат» та «Бистриця», розраховані сумарно на 50 тисяч туристів.

Теги по теме
Строительство Карпаты
Источник материала
loader
loader