У Португалії затримали росіянина, який очолює криптокомпанію Gotbit
У Португалії затримали росіянина, який очолює криптокомпанію Gotbit

У Португалії затримали росіянина, який очолює криптокомпанію Gotbit

У Португалії за запитом США затримали главу криптовалютної компанії Gotbit, громадянина Росії Олексія Андрюніна у справі про шахрайство та маніпуляції на ринку криптовалют.

Про це повідомляється у пресрелізіна сайті Міністерства юстиції США, передає Укрінформ.

Також обвинуваченими у цій же справі проходять директор з маркетингу Gotbit Федір Кедров та директор з продажу Каві Джалілі. Слідство стверджує, що у 2018–2024 роках вони здійснювали з криптовалютою фіктивні угоди на мільйони доларів, щоб створити видимість торгової активності та залучити покупців.

Загалом ці ж звинувачення були висунуті у Бостоні 18 фізичним та юридичним особам. Крім Gotbit, у справі фігурують криптокомпанії ZM Quant, CLS Global та MyTrade. П’ятеро обвинувачених визнали себе винними.

Також повідомляється, що більшість із висунутих пунктів обвинувачень передбачають ув’язнення терміном до 20 років, а передбачені штрафи становлять від $250 тис. до $5 млн.

Також трьох осіб затримали у Техасі (США), Великій Британії та Португалії. Андрюніна, який також має португальське громадянство, очікує екстрадиція до США.

Загалом влада США конфіскувала понад $25 мільйонів у криптовалюті і деактивувала кілька торгових ботів, задіяних в укладанні фіктивних угод на мільйони доларів.

Як повідомляв Укрінформ, США запровадили посилені санкції проти Росії в галузі IT.

Теги по теме
Рынок
Источник материала
loader