У Києві судитимуть експосадовців за незаконне будівництво в заказнику «Деснянські луки»
У Києві судитимуть експосадовців за незаконне будівництво в заказнику «Деснянські луки»

У Києві судитимуть експосадовців за незаконне будівництво в заказнику «Деснянські луки»

У Києві судитимуть двох колишніх посадовців комунального підприємства за незаконне будівництво у заказнику місцевого значення «Деснянські луки» насосної станції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що керівник комунального підприємства надав доручення директору структурного підрозділу укласти договір із суб’єктом господарювання на облаштування насосної станції на земельній ділянці, яка є частиною ландшафтного заказника «Деснянські Луки».

Як з'ясувалося, дозвільні документи на цю ділянку були відсутні.

З жовтня 2022 року по березень 2023 року на території ландшафтного заказника проводилися будівельні роботи та був знятий родючий шар ґрунту площею 1,38 га.

Як встановили фахівці Державної екологічної інспекції Столичного округу, сума спричинених збитків державі становить понад 2,6 млн грн.

Деснянська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно екскерівників комунального підприємства щодо умисного пошкодження об'єкта природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки, а також у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 252, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Як зазначили у прокуратурі, кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього керівника приватного акціонерного товариства «Київводоканал» у розкраданні 64 млн грн, виділених на «передислокацію» плавучої насосної станції, яку начебто планували облаштувати на цій ділянці, вже слухається у Печерському райсуді Києва.

Як повідомляв Укрінформ, Київська міська рада зареєструвала проєкт рішення щодо викупу земельних ділянок, які увійшли до заказника «Протасів яр» імені Романа Ратушного.

Фото з відкритих джерел

Теги по теме
Киев Суд расследование Строительство
Источник материала
loader
loader