Росія обманом вербує жінок з Африки для збору дронів – ЗМІ
Росія обманом вербує жінок з Африки для збору дронів – ЗМІ

Росія обманом вербує жінок з Африки для збору дронів – ЗМІ

Молодим африканкам обіцяли безкоштовний квиток на літак, гроші та “пригоди” в Європі, встановили журналісти.

Практично 200 африканських жінок нині працюють на заводі в особливій економічній зоні Алабуга в Татарстані, ключовому російському виробництві дронів. Африканки стверджують, що їх обманом змусили збирати безпілотники. Про це свідчить , проведене журналістами AP.

Оголошення в соціальних мережах обіцяли молодим африканським жінкам безкоштовний квиток на літак, гроші та “пригоди” в Європі. Їм треба було тільки пройти комп’ютерну гру та тест на знання російської мови зі 100 слів. Однак замість того, щоб навчатися за програмою стажування, жінок привезли до Татарстану, де вони дізналися, що працюватимуть на заводі з виробництва зброї, збираючи тисячі іранських ударних безпілотників для запуску в Україну.

Робітники перебувають під постійним наглядом у гуртожитках і на роботі, мають 12-годинний робочий день, а зарплата менша, ніж ті сподівалися. Керівництво заводу, очевидно, намагається перешкодити африканським жінкам виїхати, хоча деякі з них, за повідомленнями, виїхали або знайшли роботу в інших регіонах Росії.

Кремль вербує жінок віком 18-22 роки з таких країн, як Уганда, Руанда, Кенія, Південний Судан, Сьєрра-Леоне і Нігерія, а також з південноазійської країни Шрі-Ланка.

У першій половині цього року було прийнято на роботу 182 жінки, переважно з країн Центральної та Східної Африки. Програма також проводить набір у Південній Америці та Азії, “щоб допомогти жінкам почати свою кар’єру”.

Особлива економічна зона Алабуга була створена в 2006 році для залучення бізнесу та інвестицій в Татарстан. Вона швидко розширилася після вторгнення РФ, і, як свідчать супутникові знімки, частина підприємств переключилася на військове виробництво. Тепер Алабуга є головним російським заводом з виробництва безпілотників.

Як відомо, 2 квітня безпілотники атакували завод з виробництва “шахедів” у Татарстані, який знаходиться за тисячу кілометрів від України. 



Теги по теме
Россия Африка
Источник материала
loader
loader