Соціологи з’ясували, що американці думають про допомогу Україні
Соціологи з’ясували, що американці думають про допомогу Україні

Соціологи з’ясували, що американці думають про допомогу Україні

Менше американців вважає, що Вашингтон витрачає забагато на підтримку Києва у його протистоянні російській агресії.

Погляди жителів США на те, скільки їхня країна витрачає на війну в Україні змінились. За рік тих, хто вважає, що Вашингтон витрачає на підтримку Києва надто багато коштів – стало менше. Про це у четвер, 10 жовтня, пише  з посиланням на висновки соцопитування Інституту Пірсона/AP-NORC.

“Менше людей вважає, що Сполучені Штати витрачають забагато на підтримку України у повірянні із жовтнем минулого року (34% проти 52%)”, – йдеться в опитуванні. 

За даними дослідження, у жовтні 2023 року 52% респондентів відзначили, що, на їхню думку, США витрачають забагато на допомогу Україні, 31% – що США витрачають стільки, скільки потрібно, а 15% – що США витрачають замало. У вересні цього року лише 34% опитаних відзначили, що США витрачає забагато на підтримку України, 39% сказали, що американці витрачають стільки, скільки потрібно, а 21% – що США витрачають замало.

Соціологи вказують на різницю у поглядах між прихильниками Демократичної та Республіканської партій. Так, відповідно до результатів опитування, респонденти, які асоціюють себе з Демократичною партією, більш схильні розглядати Росію як ворога, а Україну – як союзника.

Половина опитаних респондентів називає Росію противником, а 43% розглядає Україну як країну -союзника, який поділяє інтереси та цінності США. 67% прихильників Демократичної партії вважають Росію противником, порівняно із 43% незалежних респондентів та 40% республіканців.

Тим чаом, майже половина громадян Росії, 47%, вважають, що вторгнення військ РФ в Україну завдало більше шкоди, ніж користі. За проведення мирних переговорів у вересні висловились уже 54% опитаних.

Опитування показало, скільки українців вважають росіян “братнім народом”



Теги по теме
США опрос Вашингтон
Источник материала
loader
loader