"Поза смерті" за феншуєм: як категорично не можна ставити ліжко у спальні
"Поза смерті" за феншуєм: як категорично не можна ставити ліжко у спальні

"Поза смерті" за феншуєм: як категорично не можна ставити ліжко у спальні

Ліжко не по феншую

Експертка з феншую Марі Даймонд розповіла Livingetc, що "поза смерті" – це поняття, яке використовується для позначення несприятливого положення ліжка у спальній. Це положення – справжній "червоний прапорець".

Якщо ноги людини під час сну спрямовані прямо до дверей, то у феншуї це називається "позою смерті".

Це положення вважається несприятливим, оскільки воно символізує те, як у деяких культурах тіла традиційно виносять із кімнат ногами вперед. У феншуї вважається, що це розташування викликає негативну енергію, застій і брак життєвих сил,
– пояснила Марі Даймонд.


Ніколи не ставте ліжко прямо навпроти дверей / Фото Martyna Rudnicka

Як уникнути "пози смерті"

Найкраще це, звісно, переставити ліжко, аби не лежати на одній лінії з дверима. Однак, якщо це не можливо, то є й інші варіанти. За словами Даймонд, є символічні рішення, які допоможуть заблокувати та перенаправити негативний потік енергії.

  • Створіть бар'єр. Найефективніше рішення – це розмістити між ліжком та дверима справжній бар'єр. Це може бути журнальний столик, крісло або декоративна ширма.
  • Додайте підніжжя. Підніжжя біля ліжка також може створити бар'єр для негативної енергії.
  • Покладіть килим. Найпростіший варіант – покласти м'який килимок між дверима та ліжком. Килимок зможе поглинути енергію, яка йде від дверей та створити спокійну атмосферу для сну.

Навіть такі маленькі зміни, за словами експертки з феншую, допоможуть створити спокійну та благополучну атмосферу у вашому домі. Вони додадуть відчуття безпеки та захисту, що, зрештою, дозволить вам краще відпочити та відновити сили вночі.

Источник материала
loader
loader