На Донеччині залишається 562 дитини у населених пунктах, де оголошена примусова евакуація
На Донеччині залишається 562 дитини у населених пунктах, де оголошена примусова евакуація

На Донеччині залишається 562 дитини у населених пунктах, де оголошена примусова евакуація

У населених пунктах Донецької області, де оголошена евакуація у примусовий спосіб дітей разом з їхніми батьками або іншими законними представниками, наразі залишаються ще 492 родини, які мають 562 дитини.

Про це на онлайн-брифінгу повідомила в.о. начальника служби у справах дітей Донецької ОВА Юлія Рижакова, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз у нас в області залишаються 12 населених пунктів, в яких відбувається примусова евакуація. В інших шести населених пунктах (де теж була оголошена примусова евакуація дітей – ред.) вже відсутні діти, вони евакуйовані… Залишаються станом на зараз перебувати у населених пунктах, які підлягають обов’язковій евакуації у примусовий спосіб, 562 дитини, а це 492 сім’ї», - сказала Рижакова.

Вона зазначила, що найбільше дітей залишаються у населених пунктах Костянтинівської та Покровської тергромад.

«Найбільше дітей знаходиться у населених пунктах Костянтинівської територіальної громади, там зараз за нашими даними 348 дітей, а це 339 сімей. У Покровській міській територіальній громаді залишаються 165 дітей, а це 115 сімей», - констатувала працівниця ОВА.

Вона підкреслила, що евакуації у примусовий спосіб дітей з родинами, яка була розпочата на Донеччині з 7 квітня 2023 року, не припиняється.

«Тільки за останній тиждень з Донецької області, з населених пунктів, які підлягають обов’язковій евакуації у примусовий спосіб, було евакуйовано 222 родини, в яких виховуються 175 дітей», - нагадала Рижакова.

Вона додала, що за тиждень найбільше було евакуйовано дітей з Костянтинівської міської територіальної громади - це 166 дітей, які перебувають у 141-й родині.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація цивільного населення. У багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.

Фото: ДСНС

Теги по теме
Дети
Источник материала
loader