Хлопець встановив рекорд, підкоривши всі 14 найвищих вершин світу
Хлопець встановив рекорд, підкоривши всі 14 найвищих вершин світу

Хлопець встановив рекорд, підкоривши всі 14 найвищих вершин світу

Непальський підліток Німа Рінджі Шерпа став наймолодшим альпіністом, який підкорив усі 14 “восьмитисячників”, присвятивши свій рекорд спадщині свого народу.

18-річний Німа Рінджі Шерпа з Непалу увійшов в історію як наймолодший альпініст, який підкорив усі 14 найвищих гірських вершин планети. Про це ВВС.

В середу, 9 жовтня хлопець досяг вершини тибетської гори Шиша Пангма, завершивши свій шлях та побивши рекорд свого дядька, Мінґми Ґ’ябу, який досяг цього результату у 30 років.

Німа розпочав своє сходження на “восьмитисячники” у 16 років і завершив за 740 днів, піднявшись на Еверест у 2023 році. Він присвятив свій рекорд батькам і проекту #SherpaPower, що покликаний надихати молодих шерпів стати спортсменами світового рівня.

“Ми не просто гіди – ми першовідкривачі. Нехай це буде закликом до кожного шерпа побачити гідність у нашій роботі, силу в нашій спадщині та безмежні можливості в нашому майбутньому”, – сказав Німа.

Батько рекордсмена Таші Лакпа Шерпа у свої 19 років також встановив світовий рекорд, піднявшись на Еверест без додаткових балонів з киснем. Нині він керує найбільшою експедиційною компанією Непалу Seven Summit Treks.

Раніше повідомлялося, що тіло американського альпініста Вільяма Стемпфла, який зник 22 роки тому, знайшли в горах Перу.



Источник материала
loader
loader