ЄБРР та IFC інвестують $435 мільйонів у розвиток телеком-сектору України
ЄБРР та IFC інвестують $435 мільйонів у розвиток телеком-сектору України

ЄБРР та IFC інвестують $435 мільйонів у розвиток телеком-сектору України

Європейський банк реконструкції та розвитку та Міжнародна фінансова корпорація спільно з Єврокомісією та урядом Франції інвестують 435 млн дол. у розвиток телекомунікаційного сектору України.

Про це у Телеграмі повідомило Міністерство цифрової трансформації України, передає Укрінформ.

«10 жовтня Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) за підтримки Європейської комісії та уряду Франції підписали договір про спільне фінансування в розмірі 435 млн дол. інвестицій для lifecell LLC та Datagroup-Volia», - йдеться в повідомленні.

Зазначені компанії нещодавно об’єдналися в нову групу Datagroup-Volia-lifecell після того, як їх придбали холдинг NJJ та фонд Horizon Capital.

Очікується, що спільний пакет фінансування, який буде спрямований на підтримку об’єднаної телеком-платформи, дасть змогу відновити телекомунікаційний сектор, покращити якість мобільного зв'язку для 10 млн користувачів, забезпечити доступ до швидкого широкосмугового інтернету для 4 млн домогосподарств.

Крім того, Datagroup-Volia-lifecell отримає можливість придбати нові ліцензії на радіочастоти та обладнання для збільшення покриття фіксованим інтернетом.

Як повідомлялося, турецька компанія Turkcell повідомила про продаж усіх дочірніх компаній в Україні, зокрема одного з провідних операторів мобільного зв'язку - компанії lifecell. У березні цього року Антимонопольний комітет надав дозвіл французькій компанії DVL Telecom на набуття контролю над Групою Датагруп-Воля та розпочав розгляд справ про концентрації у вигляді набуття Групи Лайфселл.

Источник материала
loader
loader