Двоє 14-річних одеситів розпилили перцевий балончик підлітку в обличчя та відібрали у нього телефон
Двоє 14-річних одеситів розпилили перцевий балончик підлітку в обличчя та відібрали у нього телефон

Двоє 14-річних одеситів розпилили перцевий балончик підлітку в обличчя та відібрали у нього телефон

Двоє 14-річних одеситів розпилили перцевий балончик підлітку в обличчя та відібрали у нього телефон - Фото 1

Дії хлопців кваліфіковані слідчими як грабіж. Фігурантам вже повідомили про підозру. За скоєне їм загрожує позбавлення волі.

Про пограбування 12-річного хлопця поліцейським повідомив його дідусь. Слідчі з’ясували, що подія сталася біля водойми, де онук заявника познайомився з двома трохи старшими за віком хлопцями під час риболовлі. Юнаки спочатку видавалися дружелюбними, віддали свій телефон новому знайомому, щоб той поклав до свого гаджета в рюкзак на збереження, та бавилися разом. Втім, згодом поведінка старших підлітків зненацька змінилася на агресивну. Один – розпорошив в обличчя молодшого хлопця вміст перцевого балончика, який приніс із собою, а другий – забрав сумку потерпілого з мобільниками, після чого обидва зловмисники втекли.

За декілька годин поліцейські встановили та розшукали правопорушників. У юнаків вилучили телефон потерпілого, з якого вони встигли видалити сім-картку, та перцевий балончик. Їх долучили до справи у якості речових доказів.

Один з фігурантів цього року вже потрапляв у поле зору правоохоронців через шахрайство. За той злочин суд застосував відносно хлопця примусові заходи виховного характеру. Відтоді він перебуває на обліку в поліції.

Як повідомив начальник відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Ігор Страшной, обом правопорушникам повідомлено про підозру у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для здоров’я потерпілого, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі до 10 років. Наразі слідчі клопочуть щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси.

Поліцейські закликають батьків належно виховувати дітей і пояснювати їм, до яких наслідків призводять протиправні дії, аби вони нікого не кривдили і не заплямовували своє життя.

Відділ поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1

Tweet
Источник материала
loader
loader