Через фейкову матеріальну допомогу втратили заощадження шестеро українців
Через фейкову матеріальну допомогу втратили заощадження шестеро українців

Через фейкову матеріальну допомогу втратили заощадження шестеро українців

В Україні шахрайські схеми стають дедалі продуманішими. Однією з найпоширеніших пасток є пропозиції отримання грошової допомоги від банку або міжнародних організацій. Зловмисники розсилають такі повідомлення в різні чати соціальних мереж. Довірливі люди переходять за посиланнями, де їм необхідно заповнити анкету з особистими даними та реквізитами банківських карток.

На самому початку все виглядає доволі переконливо, однак через деякий час, можливо навіть через декілька днів або тижнів, з електронного гаманця починають зникати кошти. За одну добу від такої афери потерпіли шестеро жителів Тернопільщини. Всі вони звернулися до правоохоронців із заявами про викрадення грошей з банківських рахунків. Загальна сума, привласнена шахраями, понад 38 000 гривень.

Один із потерпілих розповів, що після нарахування зарплати зайшов до мобільного застосунку банку й виявив списання усіх грошей, хоча на той час не проводив жодних операцій. Працівники поліції з'ясували, що напередодні він оформив заявку на отримання матеріальної допомоги, оголошення про яку побачив у будинковому чаті. Далі перейшов за вказаним покликанням і ввів конфіденційні дані банківської картки на шахрайському ресурсі, що й призвело до втрати коштів.

За усіма фактами шахрайства дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів.

Працівники поліції вкотре застерігають застерігають:

  • Ніколи не вводьте особисті дані та реквізити карток на підозрілих сайтах.
  • Перевіряйте інформацію про програми допомоги на офіційних сайтах організацій або банків.
  • Якщо ви отримали підозріле повідомлення, не переходьте за посиланням.

Будьте уважні та обережні, адже шахраї постійно вигадують нові способи обману!

Источник материала
loader
loader