"Жінка-павук" вилізла на величезну скелю без страховки: як їй це вдалося
"Жінка-павук" вилізла на величезну скелю без страховки: як їй це вдалося

"Жінка-павук" вилізла на величезну скелю без страховки: як їй це вдалося

Як повідомляє SCMP, жінку звати Луо Денпін. І вона визнана єдиною у світі жінкою, яка практикує стародавню традицію міао – лазіння скелями голими руками.

Луо змогла піднятися на 108-метрову скелю, висота якої дорівнює 30-поверховому будинку. Вражає, але зробила вона це без зусиль, маневруючи майже вертикальними скелями. Її виняткова вправність сягає корінням у стародавню практику міао.

Що відомо про міао

Народ Міао традиційно мешкає у віддалених та гірських регіонах. Люди, що належать до міао, вірять, що поховання на великій висоті дозволяє померлим "дивитися в бік батьківщини предків" у центральному Китаї. Вони також використовують труни у формі човна як символ надії для душ, які прагнуть повернутися додому після смерті.

З часом народ Міао продовжував відточувати свої навички лазіння голими руками – традиція, що передається від покоління до покоління.

Як китаянка навчилася мистецтву лазіння скелями

Луо почала займатися скелелазінням у віці 15 років під керівництвом свого батька. Спочатку її мотивацією було бажання змагатися з хлопчиками і заробляти на життя збиранням лікарських трав і пташиного посліду.

Вони казали, що це – лише для хлопчиків, але я вважаю, що чоловіки і жінки рівні, тому я навчилася. Так почався мій шлях жінки-павука,
– поділилася Луо.

Оволодіння цією технікою вимагає не лише фізичної сили, але й значних навичок; складне завдання зі збирання лікарських трав може зайняти 4 – 5 годин.

"Багато відвідувачів хотіли побачити, як ми збираємо трави, і платили нам за демонстрацію. Мій дохід невеликий, але я пишаюся тим, що я жінка-павук", – додала вона.

Її історія надихнула багатьох користувачів у мережі. Вони наголошують, що завдяки їй повірили, що люди в минулому були справді здатні на все.

Теги по теме
Китай
Источник материала
loader
loader