Зеленський: Запрошення до НАТО – пункт плану миру
Зеленський: Запрошення до НАТО – пункт плану миру

Зеленський: Запрошення до НАТО – пункт плану миру


Голова держави підкреслив, що важливо говорити про посилення українських позицій тепер, а не через “10-30 років”.

План перемоги розрахований на посилення України, один з його пунктів передбачає вступ України до НАТО та майбутнє членство. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті “Україна – Південно-Східна Європа”.

“Що стосується НАТО в цілому. Так, є такий пункт в плані перемоги. Як я і сказав, план розрахований на посилення України. В цьому не може бути скепсису від партнерів, на мою думку, якщо вони не бояться РФ. Ми хочемо здобути перший крок – запрошення. Запрошення Альянсу не є членством в НАТО”, – наголосив голова держави.

За його словами, сьогодні важливо говорити про посилення українських позицій.

“Не після війни, не за 10 років, не за 30 років. Зараз. Це посилення – це можливість бути сильним в цьому політичному напрямку під час тих чи інших майбутніх переговорів”, – нагоосив український лідер.

Він також додав, що скептичні країни можуть бути скептичними щодо членства України в НАТО під час війни.

“Ми їх розуміємо, тому говоримо про запрошення. Якщо тут країни проти, то вони будуть проти й після цього. Тому хочеться не їхньої дипломатичної оцінки, а реальної відповіді. Якщо вони хочуть, щоб ця війна закінчилась, то тоді вони підтримають наші пропозиції. Запрошення є частиною цих пропозицій”, – підкреслив президент.

Раніше Зеленський анонсував документ щодо завершення війни. В ОП його назвали Основи миру. Саме він може подолати розрив між нинішньою ситуацією та успішним проведенням Саміту миру.



Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader