Україна конфіскувала суховантажне судно під прапором Камеруну
Україна конфіскувала суховантажне судно під прапором Камеруну

Україна конфіскувала суховантажне судно під прапором Камеруну

На Одещині морська охорона Держприкордонслужби спільно з правоохоронними органами затримала суховантаж Usko MFU під прапором Камеруну, який незаконно заходив у порти тимчасово окупованого Криму для здійснення комерційної діяльності. За рішенням суду, судно передано у власність держави України. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Затримання відбулося в липні 2024 року, коли підрозділи морської охорони виявили порушення судноплавства в акваторіях під тимчасовою окупацією. Так, Дніпровський районний суд Києва ухвалив передати судно до Національного агентства з управління активами (АРМА).

Капітана судна звинувачують в порушенні порядку в’їзду на окуповані території з метою завдання шкоди державним інтересам. За порушення українського законодавства та міжнародного права, судно тепер перейде під управління держави для подальшого використання.

«Україна продовжує твердо відстоювати свій суверенітет у територіальних водах, нагадуючи, що всі порти Криму та Азовського моря залишаються закритими для комерційної діяльності. Будь-які операції у цих портах порушують міжнародні норми та законодавство України», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, за рік роботи морського коридору в Чорному морі вдалося експортувати 70 млн тонн вантажів.

До слова, фінська компанія Fortum порушила арбітражний розгляд проти Російської Федерації і вимагатиме компенсацію за незаконний арешт своїх активів.

Источник материала
loader