У США подали до суду на TikTok через загрозу для психічного здоров'я підлітків
У США подали до суду на TikTok через загрозу для психічного здоров'я підлітків

У США подали до суду на TikTok через загрозу для психічного здоров'я підлітків

Понад десять штатів США подали до суду на TikTok, стверджуючи, що соціальна мережа спричиняє проблеми з психічним здоров'ям у підлітків.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Група з 14 генеральних прокурорів США стверджує, що платформа використовує функції, які призводять до залежності, і навмисне вводить громадськість в оману щодо безпечності тривалого користування додатком.

Серед зазначених у позові "проблемних" функцій - сповіщення, які порушують сон; відео, які змушують користувачів часто перевіряти платформу; фільтри для покращення зовнішності на фото.

За словами генерального прокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс, по всій країні зафіксовано випадки, коли молоді люди гинули або діставали травми, беручи участь у челенджах в TikTok. Зокрема, 15-річний хлопчик загинув на Мангеттені, коли намагався проїхатись на даху вагона метро. Мати підлітка згодом знайшла у його телефоні подібне відео з TikTok.

Хоча TikTok просував інструменти, що мають допомогти людям обмежити час користування додатком або налаштувати контент, він надав неправильну інформацію про їхню ефективність, йдеться в позові.

У ньому міститься вимога врегулювати функції соціальної мережі і накласти на TikTok фінансові санкції.

Позови подані у 13 штатах і в окрузі Колумбія, де генеральний прокурор також звинуватив компанію у веденні неліцензійного бізнесу з переказу грошей через пропозицію «віртуальної валюти».

Крім того, штати Техас і Юта раніше подали подібні позови проти TikTok.

В опублікованій у вівторок заяві TikTok сказано: «Ми категорично не згодні з цими звинуваченнями, багато з яких вважаємо неточними і такими, що вводять в оману».

Як повідомляв Укрінформ, Європейський регулятор оштрафував TikTok на 368 мільйонів доларів за неспроможність захистити конфіденційність даних дітей.

Теги по теме
США Суд
Источник материала
loader
loader