У міськраді Дніпра викрили розкрадання ₴34 мільйонів на рекламі
У міськраді Дніпра викрили розкрадання ₴34 мільйонів на рекламі

У міськраді Дніпра викрили розкрадання ₴34 мільйонів на рекламі

У Дніпрі посадовців міської ради і трьох власників рекламних агенцій підозрюють у привласненні 34 млн грн бюджетних коштів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

Відповідно до матеріалів справи, оборудка полягала у тому, що тендери на SMM, рекламу й висвітлення діяльності Дніпровської міськради вигравали «свої підприємці».

Таким чином вони привласнили майже третину із загальної суми у 123 млн грн, які міська рада заклала на власну популяризацію протягом 2021-2023 років.

У міськраді Дніпра викрили розкрадання ₴34 мільйонів на рекламі - Фото 1

«Як свідчать матеріали провадження, тендери вигравали ФОПи із завищеними цінами, при чому вони не мали ніякого відношення до маркетингової діяльності», - йдеться в повідомленні.

Посадовці вносили неправдиві відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Після перерахування коштів на баланс підприємців учасники схеми обготівковували їх та ділили між собою, а реальні послуги рекламодавців купували за мінімальну вартість.

У міськраді Дніпра викрили розкрадання ₴34 мільйонів на рекламі - Фото 2

Під час обшуківза місцями проживання й роботи фігурантів вилучені мобільні телефони, обладнання, банківські картки і чорнова документація із доказами незаконної діяльності.

Десятьом учасникам оборудки повідомили про підозру. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх причетних до злочину.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі заступник міського голови і директор компанії налагодили схему заволодіння грошимагромадян на платному паркуванні.

Теги по теме
СБУ Деньги Днепр
Источник материала
loader
loader