ЦНС: Російські окупанти завезли у шкільні бібліотеки на ТОТ книги з біографією Путіна
ЦНС: Російські окупанти завезли у шкільні бібліотеки на ТОТ книги з біографією Путіна

ЦНС: Російські окупанти завезли у шкільні бібліотеки на ТОТ книги з біографією Путіна

Наразі немає інформації щодо обов’язкового вивчення біографії диктатора українськими дітьми.

Росіяни завезли до українських шкіл на тимчасово окупованих територіях біографію російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).

За даними українського підпілля, біографія містить вигадані або маніпулятивні трактовані факти життя Путіна. Наразі немає інформації щодо обов’язкового вивчення біографії диктатора українськими дітьми.

«Проте з досвіду не важко припустити, що на умовних “розмовах про важливе” вчителі будуть створювати культ особистості лідера окупантів. Центр національного спротиву закликає батьків дітей провести бесіди стосовно ролі путіна у цій війні та попереджає вчителів, які будуть пропагувати “велич” злочинця щодо можливих наслідків», — зазначили в ЦНС.

У вересні ЦНС повідомляв про те, що російські загарбники закуплять 6100 комплектів написаних у Кремлі підручників з переписаною історією для технікумів та коледжів тимчасово окупованої Донеччини. Для цього колаборанти планують витратити майже 7 мільйонів російських рублів.

У серпні ми також повідомляли про те, що російські загарбники роздадуть школярам на окупованих територіях Луганської області понад 100 тисяч щоденників з переписаною історією регіону. За даними Луганської облдержадміністрації, після розповіді про ХІХ століття, про часи Російської імперії, відразу йде 2014 рік, окупація регіону Росією — «ніби між цим нічого й не було». Таким чином повністю упускається історія Луганщини в складі незалежної України і навіть у складі УРСР.

Фото: ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Владимир Путин Дети Школа
Источник материала
loader
loader