Світова економіка може втратити значні кошти в найближчі роки
Світова економіка може втратити значні кошти в найближчі роки

Світова економіка може втратити значні кошти в найближчі роки

Що вплине на світову економіку

Оператор страхового ринку Lloyd's of London розробив вісім можливих сценаріїв, де аналізуються системні ризики, повідомляє Reinsurance News.

За оцінками, втрати світової економіки через конфлікти можуть становити від 7,8 трильйона доларів у випадку незначних проблем до 50 трильйонів доларів у найгіршому сценарії.

Понад 80% світових імпортно-експортних операцій, а це приблизно 11 мільярдів тонн товарів, здійснюються через морські шляхи. Тому закриття ключових торгівельних маршрутів через геополітичні конфлікти становить одну з найбільших загроз для стабільності світової економіки, зазначають у Lloyd's.

Зауважте! Вплив на бізнес залежатиме від регіону, його участі в конфлікті, залежності від міжнародної торгівлі та ризиків затримок або втрат товарів через порушення ланцюгів постачання.

Зокрема, Європа, яка значно залежить від постачання напівпровідників та інших товарів для автомобільної й електронної промисловості, може втратити до $3,4 трлн.

До речі! Звіт також пропонує приклади страхових продуктів, що можуть зменшити економічні наслідки, зокрема страхування політичних ризиків, кредитне страхування, страхування переривання бізнесу, а також морське й авіаційне страхування.

Теги по теме
Деньги Экономика
Источник материала
loader
loader