Сибіга анонсував зміни у пріоритетах роботи Українського інституту
Сибіга анонсував зміни у пріоритетах роботи Українського інституту

Сибіга анонсував зміни у пріоритетах роботи Українського інституту

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга анонсував зміни у пріоритетах роботи Українського інституту, серед яких - перегляд географії філій та питання рентабельності.

Про це йшлося у виступі глави української дипломатії на Міжнародному форумі культурної дипломатії, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство закордонних справ.

"Перше: Український інститут перегляне географію своїх філій з фокусом на наших західних сусідів та єднання українців за кордоном, як вимушених переселенців, так і історичної діаспори… Друге: переконаний, що Український інститут може і має почати заробляти, стати рентабельним. Ключ до цього - курси української мови та сертифікація знань", - зазначив міністр.

Сибіга поінформував, що спільно з Міністерством культури та стратегічних комунікацій планується розробка програм запрошення іноземних митців з різних куточків світу в Україну, щоб вони "відкривали нашу країну своїм аудиторіям з епіцентру подій, не лише через побачене, а й через пережите спільно з українцями".

Окрім того, МЗС спільно з МКСК мають намір провести інвентаризацію українських культурних та історичних цінностей за кордоном і працювати над їх поверненням у країну.

Міністр також запевнив, що МЗС разом з історичною та експертною спільнотою активізує роботу над пошуком історичних артефактів і документів в архівах іноземних держав задля поглиблення міжнародної наукової співпраці та відновлення неупередженого погляду в Україні та за кордоном на історію держави та її народу.

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький і його ізраїльський колега Махлуф Зогар обговорили питання поглиблення культурної співпраці та збереження національної ідентичності в умовах війни.

Фото: МЗС

Теги по теме
МИД Украины
Источник материала
loader
loader