Контроль на кордонах ФРН триватиме ще довго - Шольц
Контроль на кордонах ФРН триватиме ще довго - Шольц

Контроль на кордонах ФРН триватиме ще довго - Шольц

Контроль на кордонах Німеччини, які є внутрішніми кордонами ЄС, буде тривати довго.

Такий прогноз дав канцлер ФРН Олаф Шольц у ефірі програми телеканалу RTL «За столом з Олафом Шольцом», передає Укрінформ.

«Ми будемо робити це так довго, як буде можливо. І це буде довго», - заявив Шольц.

З цього питання він підтримує контакти зі своїми колегами в сусідніх країнах.

Глава уряду також сказав, що кількість депортацій іноземців, які скоїли тяжкі злочини в Німеччині, має зрости, адже такі люди втрачають право на захист у цій країні.

Він висловив сподівання, що це дозволить запобігти погіршенню ситуації з безпекою суспільства. Шольц очікує, що правоохоронці та суди при розгляді відповідних справ будуть «більш сміливими».

«Ми маємо бути сміливішими, в тому числі й у судовій практиці, щоб жорстко реагувати на певні злочини», - заявив політик, відповідаючи на запитання чоловіка, дочку якого вбив біженець.

Як повідомлялось, з 16 вересня цього року на всіх сухопутних кордонах Німеччини проводиться контроль, щоб обмежити кількість несанкціонованих в'їздів. Подібний контроль запроваджено на кордонах з Польщею, Чехією та Швейцарією з жовтня минулого року, з Австрією – з осені 2015-го. Тож додалися кордони з Францією, Люксембургом, Нідерландами, Бельгією та Данією. У всіх випадках заходи вводяться на 6 місяців, але потім продовжуються.

За словами міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер, ці заходи необхідні, щоб припинити бізнес контрабандистів людей. Втім, чимало сусідів Німеччини та багато політиків у Європарламенті незадоволені такими обмеженнями свободи пересування з боку Німеччини.

Теги по теме
Евросоюз Германия
Источник материала
loader
loader