Рада змінила механізм оподаткування виробників спирту та біоетанолу
Рада змінила механізм оподаткування виробників спирту та біоетанолу

Рада змінила механізм оподаткування виробників спирту та біоетанолу

Верховна Рада України 9 жовтня ухвалила цілому законопроєкт, яким внесла зміни до Податкового кодексу та інших законів щодо акцизниого податку на етиловий спирт та біоетанол (№12038-1).

Як повідомляє LIGA.ZAKON, для виробників спирту етилового та біоетанолу податкові зобов'язання з акцизного податку будуть визначатися з урахуванням гарантованого податкового зобов'язання.

Під гарантованим податковим зобов'язанням з акцизного податку розуміється величина, розрахована, виходячи з максимальної продуктивності обладнання для виробництва спирту етилового, біоетанолу. Гарантоване податкове зобов'язання обчислюватимуть за певною формулою.

Суб'єкти господарювання, які отримали ліцензії на право виробництва спирту етилового або на право виробництва біоетанолу, зобов'язані до початку провадження своєї діяльності надати ДПС розрахунок максимальної продуктивності обладнання для виробництва спирту етилового, біоетанолу за формою, передбаченою Порядком визначення максимальної продуктивності обладнання для виробництва спирту етилового, біоетанолу, затвердженим Кабінетом Міністрів України. У разі зміни максимальної продуктивності цього обладнання такі суб'єкти господарювання зобов'язані надати оновлений розрахунок протягом 30 календарних днів з дня таких змін.

Ненадання / несвоєчасне надання розрахунку про максимальну продуктивність обладнання та несплата податкового зобов'язання, визначеного з урахуванням гарантованого податкового зобов'язання, будуть підставою для припинення дії ліцензії. Суб'єкт господарювання може подати заяву про отримання нової ліцензії на право провадження таких видів діяльності не раніше ніж через 365 днів з дати прийняття органом ліцензування такого рішення про припинення дії ліцензії.

Источник материала
loader
loader