Представлений Dacia Bigster з повним приводом та економічними моторами
Представлений Dacia Bigster з повним приводом та економічними моторами

Представлений Dacia Bigster з повним приводом та економічними моторами

Dacia щойно офіційно представила свій найбільший кросовер — Dacia Bigster. Він на 240 мм довший за актуальне Duster третього покоління. Довжина машини складає 4570 мм, ширина – 1810 мм, висота – 1710 мм. Колісна база – 2700 мм, так що Bigster – це повноцінний кросовер сегмента С.

Зовні Bigster схожий на розтягнутий Duster. У плані оснащення машина цілком сучасна — є електропривод кришки багажника, панорамний дах, бездротова зарядка для смартфона, адаптивний круїз-контроль, електрорегулювання крісла водія, двозонний клімат-контроль. Екранів два — обидва 10-дюймові. Один працює у складі медіасистеми, інший встановлений перед водієм, на нього виводяться показання панелі приладів.

Bigster першим у лінійці Dacia отримав гібридну силову установку Hybrid 155, у назві якої відбито потужністю. Це звичайний гібрид, що не підключається. Силова установка включає бензиновий мотор, два електромотори і тягову батарею ємністю 1,4 кВтг. У машини цікава трансмісія з чотирма передачами для бензинового мотора і двома для електромоторів. Оснащений цією силовою установкою, Bigster завжди стартує у суто електричному режимі. У компанії запевняють, що у місті машина 80% часу пересувається електрикою.

Альтернатива настільки складній системі — «м’який» гібрид TCe 140 на базі 1,2-літрового турбованого трициліндрового двигуна. Коробка передач — 6-ступінчаста механічна, передній передній, але за доплату можна отримати і повний привід.

Третя силова установка ECO-G 140 для тих, хто реально багато їздить і на далекі відстані. У її складі також 1,2-літровий турбомотор. Машина оснащена балоном об’ємом 49 літрів для зрідженого газу та 50-літровим баком для бензину. Загальний запас ходу – 1450 км. Дизельних ДВЗ у моторній лінійці Bigster немає. Перший публічний показ Bigster відбудеться на Паризькому автосалоні наступного тижня. Ціни оголосять у січні 2025 року, продажі стартують у квітні 2025 року.

Источник материала
loader
loader