Після схвалення плану банкрутства - FTX дозволено виплатити мільярди клієнтам
Після схвалення плану банкрутства - FTX дозволено виплатити мільярди клієнтам

Після схвалення плану банкрутства - FTX дозволено виплатити мільярди клієнтам

FTX отримала схвалення суду щодо свого плану банкрутства, який дозволить їй повністю виплатити клієнтам за рахунок активів на суму до 16,5 мільярдів доларів, повернутих після краху колись провідної криптобіржі.
Суддя у справах про банкрутство США Джон Дорсі схвалив план ліквідації на судовому засіданні у Вілмінгтоні, штат Делавер, заявивши, що успіх FTX зробив його «зразковим прикладом того, як мати справу з дуже складною процедурою банкрутства згідно з розділом 11».
План побудований на низці розрахунків із клієнтами та кредиторами FTX, урядовими установами США та ліквідаторами, призначеними для згортання діяльності FTX за межами США
Розрахунки дозволяють FTX використовувати свої активи для погашення спершу клієнтів своєї криптобіржі, перш ніж виплачувати потенційно конкуруючі претензії, подані державними регуляторами. FTX планує виплатити 98% своїх клієнтів – тих, хто тримав на біржі 50 000 доларів США або менше – протягом 60 днів після дати набрання чинності планом, яка ще не визначена.
FTX, яка колись була однією з найкращих криптовалютних бірж світу, зазнала краху після того, як з’явилася новина про те, що засновник Сем Бенкман-Фрід взяв гроші клієнтів, щоб погасити ризиковані ставки, зроблені його хедж-фондом Alameda Research. У березні Бенкмана-Фріда засудили до 25 років ув’язнення за крадіжку клієнтів FTX, і він подав апеляцію на свій вирок.
FTX продовжує переговори з Міністерством юстиції США щодо 1 мільярда доларів, які уряд конфіскував під час кримінального переслідування Бенкмана-Фріда. Відповідно до судових документів, акціонери FTX, які зазвичай нічого не отримають у процедурі банкрутства, можуть отримати до 230 мільйонів доларів із коштів, конфіскованих Міністерством юстиції.
Источник материала
loader