Орендовані електросамокати зникнуть з вулиць Мадрида
Орендовані електросамокати зникнуть з вулиць Мадрида

Орендовані електросамокати зникнуть з вулиць Мадрида

Оператори прокату електросамокатів матимуть час до 25 жовтня, щоб прибрати всі свої мобільні пристрої з вулиць Мадрида, заявила мерія у вівторок, після того, як їхні користувачі почали протестувати проти необережного водіння та хаотичного паркування, пише Reuters.

Після відкликання ліцензій минулого місяця мерія заявила, що три іноземні оператори — Lime, Dott і Tier Mobility — не змогли запровадити обмеження на пересування своїх клієнтів або контролювати їхнє паркування, щоб відновити ліцензії.

Амстердамська компанія Dott, німецька Tier Mobility і американська Lime, чиї самокати доступні через додаток Uber, мають близько 2 000 електросамокатів по всьому Мадриду.

Lime і Dott заявили, що не отримали офіційного повідомлення від мерії про дедлайн.

Lime сказав, що якщо вони отримають офіційне повідомлення, то вживуть відповідних заходів для дотримання вимог. Dott сказав, що вони оцінять можливі юридичні та операційні дії після отримання офіційного документа.

Система спільного використання самокатів викликала опозицію в містах по всьому світу через необережне водіння користувачами на вулицях і тротуарах і безсистемне паркування, яке часто призводить до захаращення громадських місць.

Источник материала
loader