На Роменщині 17-річна дівчина погрозами вимагала кошти у своєї однолітки
На Роменщині 17-річна дівчина погрозами вимагала кошти у своєї однолітки

На Роменщині 17-річна дівчина погрозами вимагала кошти у своєї однолітки

На Роменщині 17-річна дівчина погрозами вимагала кошти у своєї однолітки - Фото 1

Зловмисниця користуючись психологічною перевагою настільки залякала потерпілу, що вона побоюючись за своє життя, за декілька місяців, перерахувала їй на картку 17 500 гривень.

Слідством встановлено, що обвинувачена створила в соціальній мережі акаунт під вигаданим іменем, з якого шантажувала свою знайому. Використовуючи здобуту про потерпілу інформацію, погрожувала, що оприлюднить її в соцмережах, якщо та не заплатить їй. Незважаючи на відсутність інформації, яка могла суттєво зашкодити їй, вона упродовж двох місяців переховувала шантажистці кошти на картку.

Коли загроза розголошення відомостей вже не діяла і потерпіла відмовлялась перераховувати гроші, обвинувачена почала погрожувати вчиненням відносно неї насильницьких дій сексуального та фізичного характеру. Потерпіла ще деякий час платила шантажистці.

Наданий час поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури вже завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду за ч. 4 ст. 189 (вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, розголошення відомостей, які потерпілий бажає зберегти в таємниці, вчинене в умовах воєнного стану) КК України.

За скоєне зловмисниці загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Tweet
Источник материала
loader
loader