На Полтавщині заборонять Telegram? Голова Полтавської обласної ради розʼяснив ситуацію
На Полтавщині заборонять Telegram? Голова Полтавської обласної ради розʼяснив ситуацію

На Полтавщині заборонять Telegram? Голова Полтавської обласної ради розʼяснив ситуацію

На початку жовтня під час засідання депутатської комісії з питань регламенту депутати розпочали підготовку до голосування за заборону месенджера. Про це стало відомо із трансляції засідання.

Один з депутатів заявив, що йому довелося реєструватися через Telegram, щоб потрапити на Державний аграрний реєстр. Обранців це обурило, адже «сервери Telegram знаходяться у Санкт-Петербурзі», отже існує ризик передачі інформації в Росію.

Посилаючись на розʼяснення спецслужб України, депутати одноголосно рекомендували заборонити месенджер на Полтавщині.

Однак, після початку обговорення цієї ситуації в медіа, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький опублікував допис із розʼясненням стосовно «заборони Telegram на Полтавщині».

«Топ-новина, твою дивізію, мовляв, депутати Полтавської обласної ради заборонили чи хочуть заборонити месенджер Телеграм на території, власне, Полтавської області… Ну це ж сильно, ми на території області можемо заборонити що завгодно – і Телеграм, і квадроберів! Типова дурість з боку тих, хто написав, а більше – хто повірив», – написав Біленький.

На Полтавщині заборонять Telegram? Голова Полтавської обласної ради розʼяснив ситуацію фото 1
скриншот: Oleksandr Bilenkyi

До слова, до UA AntiSpam Bot, чатбота в «Телеграмі», додали нову функцію – автоматичне видалення коментарів в каналах та групах із пропозиціями «роботи», що націлені на підпали автівок ЗСУ на замовлення російських кураторів. Інструмент створили через ріст кількості таких повідомлень.

Источник материала
loader