Може досягти неіснуючою категорії 6: приголомшливі кадри найпотужнішого урагану "Мілтон" у США
Може досягти неіснуючою категорії 6: приголомшливі кадри найпотужнішого урагану "Мілтон" у США

Може досягти неіснуючою категорії 6: приголомшливі кадри найпотужнішого урагану "Мілтон" у США

За прогнозами, ураган може побити рекорди та стати найпотужнішим за всю історію спостережень, досягнувши 6 категорії, якої до нині не існувало. Влада закликає мешканців зберігати пильність у зв'язку з наближенням стихії, передає Закордон 24 з посиланням на AP, CNN та інші ЗМІ. Мережею швидко ширяться приголомшливі відео "Мілтона", який насувається на США.

На США насувається надпотужний ураган "Мілтон"

За оцінками експертів, ураган "Мілтон" може стати найпотужнішим за останнє століття, що потенційно може призвести до масштабних руйнувань. Наразі ураган насувається на Флориду зі швидкістю 14,5 кілометрів на годину, а пориви вітру сягають 250 кілометрів на годину і більше.

Мілтон має потенціал стати одним із найбільш руйнівних ураганів, які зареєстровані для західно-центральної Флориди,
– заявив центр спостереження за ураганами.

У відповідь на загрозу, що насувається, в 51 окрузі штату оголошено надзвичайний стан. Попередження про евакуацію надійшли мільйонам жителів, й багато хто поспішив до супермаркетів, щоб запастися продуктами першої потреби. Люди в паніці почали виїжджати з Флориди, через що на дорогах утворилися величезні затори, а на багатьох заправках закінчилося паливо.

Дороги у Флориді: дивіться відео

Деякі жителі залишаються в небезпечних районах, вирішивши перечекати катастрофічний ураган, що насувається, у власних будинках, готуючись до цього всіма силами.

Можуть запровадити нову категорію – 6

Синоптики пропонують ввести нову 6 категорію для цього урагану. Наразі шкала ураганного вітру Саффіра-Сімпсона складається з 5 категорій, але потреба в додатковій класифікації виникла, оскільки "Мілтон" продовжує ставати дедалі сильнішим і непередбачуванішим.

"Мілтон" може принести таку сильну повінь: дивіться відео

Дивіться, що відбувається у США: відео

The Weather Channel опублікував комп'ютерну симуляцію, що ілюструє потенційні руйнування від урагану Мілтон на західному узбережжі Флориди. Експерти попереджають, що в деяких районах штату рівень штормових хвиль може піднятися до 15 футів, що перевищує 4,5 метра.

Увага! Національний центр ураганів США попередив, що ураган "Мілтон", як очікується, досягне берегів Флориди ввечері 9 жовтня, хоча може початися вже з 10 жовтня. Прогнозується, що ураган вдарить по району затоки Тампа. Хоча синоптики очікують, що Мілтон ослабне до того, як досягне узбережжя, попереджають, що стихії все ще може спричинити руйнівні наслідки вздовж узбережжя.

До слова, аеропорти вже зупинили роботу. Джо Байден та Ентоні Блінкен навіть скасували свої поїздкидо Німеччини на зустріч у форматі "Рамштайн".

Источник материала
loader
loader